Knjižnični podaci: interoperabilnost, povezivanje i razmjena

Stručni skup: Knjižnični podaci: interoperabilnost, povezivanje i razmjena: godišnja otvorena konferencija korisnika integriranog knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

 

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u pripremi je organizacije stručnog skupa „Knjižnični podaci: interoperabilnost, povezivanje i razmjena: godišnja otvorena konferencija korisnika integriranog knjižničnog sustava Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu“ koji bi se održao u listopadu 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

 

Cilj godišnje otvorene konferencije je pokretanje šire stručne rasprave vezano uz pitanja standardizacije i informatizacije knjižničnih poslovanja, redovito informiranje stručne zajednice o aktivnostima i razvojnim planovima nacionalnog integriranog knjižničnog sustava, informiranje o novitetima u području standarda i primjene informacijske i digitalne tehnologije te podržavanje razmjene iskustava među sudionicima. Konferencija je namijenjena knjižnicama članicama nacionalnog integriranog knjižničnog sustava te svim knjižnicama u Hrvatskoj neovisno o knjižničnim programima u primjeni.

Model organizacije stručnog skupa je otvorena konferencija.

Prezentacije i radovi sa održanog stručnog skupa bit će dostupni u slobodnom pristupu na portalu stručnog skupa, a cjeloviti radovi bit će objavljeni u programskoj publikaciji po završetku stručnog skupa.

Stručni skup organizira se uz podršku Ministarstva kulture RH.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)