Online edukacija

ONLINE EDUKACIJA ZA RAD U INTEGRIRANOM KNJIŽNIČNOM SUSTAVU BUKI

 

 

E-TEČAJEVI U TIJEKU

Vrijeme održavanja: 20. travnja do 18. svibnja 2020.

Sadržaj: Prvi ciklus online edukacije sadrži pet tečajeva o osnovama funkcionalnog rada u programskom modulu cirkulacije, osnovama funkcionalnog rada u modulu katalogizacije, tečaj pretraživanja i preuzimanja bibliografskih zapisa te tečaj pretraživanja normativne baze.
Cjeloviti sadržaj i kalendar održavanja e-tečajeva online edukacije Osnove knjižničnog poslovanja u Integriranom knjižničnom sustavu Buki dostupan je u programu online edukacije.

Prijava na tečaj: online prijavnice

Kotizacija: bez kotizacije

 

 

 

 

 


NAMJENA ONLINE EDUKACIJE

Program online edukacije namijenjen je knjižnicama članicama Integriranog knjižničnog sustava Buki i održava se bez kotizacije sukladno Sporazumu o uređivanju odnosa Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i sudionika u integriranom knjižničnom sustavu temeljenom na zajedničkom knjižničnom programu.

 

TEHNIČKI PREDUVJETI ZA POHAĐANJE ONLINE EDUKACIJE

Polaznici online edukacije moraju biti registrirani članovi Integriranog knjižničnog sustava Buki te imati aktivan korisnički profil. Ako niste sigurni, provjerite imate li aktivan korisnički profil na email: ibaj@nsk.hr.

Za pohađanje osnovnih tečajeva online edukacije nije potrebno prethodno iskustvo u radu s knjižničnim programom Aleph.

Prije edukacije potrebno je instalirati testni ZAG klijent prema uputi.

Online edukacija izvodi se pomoću MS Teams i Goolge Classroom virtualne učinioce. Od polaznika se zahijeva da imaju otvoren Google korisnički račun.

Od tehničkih preduvjeta za pohađanje online edukacije polaznicima je potrebno osobno računalo s vezom na Internet te opremljeno kamerom, mikrofonom i slušalicama.

 

POHAĐANJE ONLINE EDUKACIJE

Optimalan broj polaznika po pojedinom online tečaju je od 5 do 20.

Za pohađanje online tečaja potrebno se prijaviti putem online prijavnice.

Prijavljeni polaznici primit će na adresu elektroničke pošte pristupne podatke za pohađanje inicijalnog sastanka na daljinu putem Zoom aplikacije kojem se pristupa putem internetskog preglednika.

Inicijalni sastanak na daljinu u trajanju do 40 minuta sadrži upoznavanje s predavačem te polaznicima, pregled sadržaja online tečaja te upute o načinu pohađanja e-tečaja i načinu komunikacije s predavačem.

Nakon inicijalnog sastanka na daljinu, polaznici će samostalno u razdoblju od 7 dana moći pristupati interaktivnim prezentacijama, rješavati priređene zadatke te komunicirati s predavačima putem elektroničke pošte ili online.

Na kraju odslušanih interaktivnih prezentacija te riješenih zadataka, polaznici će ispuniti evaluacijsku anketu.

Po uspješno savladanom online tečaju polaznici dobivaju potvrde o sudjelovanju u online edukaciji putem elektroničke pošte.

 

KONTAKT

Moderator online edukacije:

dr. sc. Dijana Machala, knjižničarska savjetnica za knjižnično-informacijski sustav

Priređivači edukacijskih materijala te predavači online tečajeva:

Igor Baj, sistemski knjižničar
Mr. sc. Sonja Pigac, ključna knjižničarka za modul Katalogizacija
Anita Marin, ključna knjižničarka za modul Katalogizacija
Ivan Miočić, redaktor
Vesna Mravunac, Odsjek Tekuća nacionalna bibliografija – Niz A, Knjige
Suzana Dimovski, ključni knjižničar za modul Katalogizacija – predmetni sustav