Nabava novih poslužitelja te nadogradnja Alepha na inačicu v23

S obzirom na nužnost osuvremenjivanja infrastrukturnih kapaciteta Integriranog knjižničnog sustava, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu nabavila je dva nova poslužitelja za potrebe Integriranoga knjižničnog sustava te je pokrenut postupak migracije sustava na nove poslužitelje i provedba nadogradnje Alepha na novu inačicu (v23).

Pripremne aktivnosti započele su u travnju, kad je održan online sastanak ‘Kickoff call – Upgrade to Aleph 23’ vezano za utvrđivanje tehničkih preduvjeta nužnih za instalaciju nove inačice knjižničnoga programa te definiranje hodograma projektnih aktivnosti. U svibnju su započele pripremne aktivnosti implementacije novih poslužitelja, a početkom lipnja započele su pripreme za provedbu nadogradnje na novu inačicu te izradu dubinske analize i pripreme podataka Integriranoga knjižničnog sustava.

Pokrenuta je učestalija izrada sigurnosnih kopija sustava i podataka, a tijekom cijeloga postupka ne očekuju se prekidi u redovnome radu sustava. O detaljnome terminskom planu te hodogramu aktivnosti migracije i nadogradnje, sve članice Integriranog knjižničnog sustava bit će na vrijeme obaviještene.

Prijašnje verzije članka:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)